AOV Bouw
Van april 2019 tot 1 januari 2021 is de vereniging Zelfstandigen Bouw (ca 10.000 leden) klant van het Servicebureau geweest. Deze vereniging heeft geheel naar eigen inzicht twee schenkkringen ontwikkeld: AOV Bouw 2 jaar en AOV Bouw 5 jaar.

Instroom
Zelfstandigen Bouw organiseert zelf de marketing en deelnemers kunnen laagdrempelig instromen. Er is geen controle op het inkomen van een ondernemer en bij het inschrijven machtig je als deelnemer de vereniging tot het innen van je maandinleg.

Ziekmeldingen
Zelfstandigen Bouw begeleidt ondernemers als zij zich ziek melden en schakelt Arbo-professionals in indien dat noodzakelijk blijkt.

2 en 5 jaar variant
Zelfstandigen Bouw heeft twee schenkkringen: één met een maximale schenkduur (per geval) van 2 jaar met een inleg van ca 7% en één met een maximale schenkduur van 5 jaar (of als je ouder dan 60 bent tot je pensioen) met een inleg van ca 15%.

Derdengeldenrekening
Door het gebruik van een derdengeldenrekening is de instroom heel laagdrempelig. Het Servicebureau beheert deze rekening, controleert de incasso’s, berekent de te schenken bedragen en houdt het saldo van iedere deelnemer op de derdengeldenrekening bij.

Administratie
Zelfstandigen Bouw gebruikte de portal van het Servicebureau voor de registratie van deelnemers en voert hier zelfstandig alle mogelijk mutaties door. De software van het Servicebureau faciliteerde het proces.