Open een bunq rekening voor jouw schenkkring

bunq…

bunq is een moderne bank en maakt het leven makkelijk (zeggen ze zelf :-)). Het openen van de bunq rekening kan binnen 10 minuten, je moet hiervoor een smartphone gebruiken. Een overzicht van de kosten van de abonnementen (plannen) bij de bunq bank vind je hier. Op dit moment zijn de kosten voor het noodzakelijke EasyMoney plan bij de bunq € 7,99 per maand.

Het kan snel, maar in 1 x goed is beter!

Belangrijke zaken!
 • Verifieer je account meteen (verplicht ivm machtiging)
 • Gebruik altijd de meest recente versie van de app
 • Ga er even rustig voor zitten en maak het in 1 keer af
 • Houd je identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart) bij de hand
 • Gebruik de handleiding (op computer / tablet)
 • Verifieer je account meteen (heel belangrijk dus…)
Liever tekst? In een notendop de stappen.
 1. Download de app via deze link, dan planten we (het Servicebureau en jij) samen 20 bomen, zie ook de bunq site.
 2. Open de app en tik op “Ga op verkenning”.
 3. Kies bij account voor “Handmatig instellen” (iets naar beneden scrollen).
 4. Tik dan op de regenboog Menu knop en vervolgens op “Persoonlijk account”.
 5. Voor android: kies voor EasyMoney, en vul je gegevens in. Tik vervolgens op de home pagina in het tekstblok bij Mijn rekeningen op ‘Verify now’. Kies ‘verifieer identiteit’ en vervolgens ‘Let’s go’ (is niet vrijblijvend!). Verifieer in de volgende stappen je identiteit (het is en blijft een bank!).
  Voor iPhones: kies voor EasyMoney, vul je gegevens in en verifieer in de volgende stappen je identiteit (het is en blijft een bank dus dit moet je doen!).
 6. Machtigen: In het Home scherm kies je de zojuist aangemaakte rekening door er op te tikken.
 7. In dit scherm zie je bovenin de IBAN van je bankrekening, ga door op het tandwieltje te tikken naar Instellingen en kies “Connect” (iPhone) of “Toegang gebruiker” (Android). Typ het e-mailadres penningmeester@samsamkring.nl in en selecteer ons onder contacten.
 8. Maak je saldo in orde door je maandbedrag op de eerste dag van elke maand op de bunq rekening te storten (vanaf een rekening die je al hebt dus lekker makkelijk!).

Heb je ergens hulp bij nodig? Aarzel niet ons even te bellen dan kunnen we je snel helpen.

Machtig de vereniging (of beter – dagelijkse limiet aanpassen)

Wellicht ben je op deze pagina gekomen omdat je een email hebt ontvangen over het aanpassen van je dagelijkse limiet. De tekst op deze site is recent aangepast en de kop “Machtig de vereniging” was verdwenen…

Dan maar wel even de uitleg; open de bunq app, ga naar “home”, tik op de rekening die je voor de schenkkring gebruikt, tik op het tandwieltje en kies voor “Dagelijks limiet”. Pas daar het bedrag aan. Kies voor de zekerheid even een bedrag dat 25€ hoger is dan dat in het emailtje staat, dan gaat het ook goed als we het bufferoverschot overmaken én de contributie moeten betalen…

Heb je ergens hulp bij nodig? Aarzel niet ons even te bellen dan kunnen we je snel helpen.