Jaaroverzicht faq

Voor deelname aan de schenkkring maken deelnemers gebruik van een derdengeldenrekening. Het geld dat op 1 januari van het betreffende belastingjaar op die rekening staat is onderdeel van je vermogen dat je op dient te geven aan de belastingdienst bij de aangifte inkomstenbelasting. Iedere (ex)deelnemer aan de schenkkring ontvangt daarom een jaaroverzicht met het saldo op 1 januari en (indien relevant) het saldo van 31 december.

Op deze pagina staan een aantal antwoorden op voor de hand liggende vragen. In de komende tijd wordt deze pagina nog uitgebreid aan de hand van de vragen die het Servicebureau binnenkrijgt.

Waarom krijg ik het overzicht?

Je krijgt het jaaroverzicht omdat je op 1 januari geld op derdengeldenrekening had staan of omdat er geld van jou onderweg was naar die rekening (Ideal betaling van december). Je saldo op 1 januari heb je nodig voor je aangifte inkomstenbelasting. Dit geld valt in box 3, sparen en beleggen.

Moet ik belasting betalen over dat geld?

In Nederland hoef je feitelijk geen belasting te betalen over geld dat je hebt, je betaalt belasting over het inkomen uit je vermogen (zie deze pagina van de site van de belastingdienst).

Welk rendementspercentage wordt voor dit geld gebruikt?

Deze vraag staat al een jaar uit bij de belastingdienst. Hier hebben we nog steeds geen formeel antwoord op gekregen. Check eventueel deze pagina van de website van de belastingdienst.

Bij wie kan ik terecht met specifieke vragen?

Het SamSam Servicebureau kan je niet helpen met specifieke vragen over de belastingen. Daarvoor kan je uiteraard terecht bij de belastingdienst zelf. www.belastingdienst.nl of via de BelastingTelefoon 0800 0543.

Ontvangt de stichting rente over ons geld?

De Stichting ontvang momenteel geen rente over het geld dat op de zakelijkbeheer rekening staat. Indien dat wel gaat gebeuren dan wordt dat geld gebruikt om de kosten te dekken van de stichting.

Ontbreekt je vraag? Neem dan ajb even contact op dan beantwoorden we je vraag en vullen deze pagina dan ook aan.Bellen

Bel ons gerust, we vinden het leuk om van je te horen. Ons nummer is 085 4017909.

Mailen

En als je liever in alle rust een tekst voor ons wil dichten dan stuur je ons gewoon een mailtje.

Adres

Ons adres is: Akkrumerraklaan 106, 3544 TS in Utrecht.