Best makkelijk!

Teamviewer QuickSupport is het programma dat wij gebruiken om mee te kunnen kijken op jouw computerscherm (hier vind je het programma). Zo kan je ons laten zien wat je ons wilt laten zien…

Als je een Mac hebt is het handig je een beetje voor te bereiden. Na het downloaden van de QuickSupport app (zie het linkje in de e-mail) moet je via de Finder – Downloads het zip bestand openen en vervolgens de TeamViewer QuickSupport app openen. Als vervolgens wordt gevraagd of je zeker bent dat je het programma wilt openen kun je gewoon op de “Open” knop klikken. Teamviewer is een zeer gerenommeerd bedrijf met miljoenen sessies per dag en een veilig programma.

Op het schermpje dat dan volgt kan je je naam intypen. Wij zien je “support aanvraag” in ons systeem verschijnen en maken dan verbinding met je computer. Als dat gebeurt krijg je voor de veiligheid weer een melding dat je dat moet toestaan.

Wat vervelend is dat het hier lijkt alsof we alle controle gaan krijgen over de computer maar dat is niet het geval. dat blijkt pas later…

Vervolgens verschijnt er (super veilig die Mac!) dit scherm (dat wij niet kunnen zien…):

Hier moet je in ons het recht geven om op je scherm mee te kijken. We hoeven verder geen controle over je computer. Nadat je op close hebt geklikt kunnen we meekijken. Bijna heel makkelijk toch?